The Life of Annie

Alla inlägg under mars 2010

Av Annie Johansen - 24 mars 2010 22:34


Men gissa om jag kom till skolan klockan sex och fick reda på att en relativt stor biroll oxå är sjuk! Trodde jag skulle tuppa av innan jag förstod att läget var rättså mycket under kontroll. Det var redan bestämt vilken som skulle ersätta rollen.

Synd att två var sjuka idag, inget roligt alls.

Men det gick bra i alla fall. Riktigt bra! Vad fel det känns å' skriva så nu när dom inte var med ;) Men det gick faktiskt riktigt bra idag. Jag och mina kumpaner improviserade mer än vad vi sa våra repliker. Ett tillfälle var när en av dom skulle hämta en sak och inte hittade den. Den låg gömd under en gran. Då fick vi improvisera en massa och jag sa bl.a;

- Äch, vi får bända upp skiten.

Varpå den andra kumpanen sa;

- Nee, vi Bomba!

(Tror inte ni fattar det om ni inte ser musikalen imorgon.) Inte för att vi kommer göra det då igen, eller ja, det vet man ju aldrig, men ni måste ha vår brytning i skallen för att det ska vara riktigt roligt =)


Nej, nog snackat om detta. Jag har sovmorgon till klockan elva imorgon, inte pissigt alls. Nu ska jag gå och sova.


Av Annie Johansen - 24 mars 2010 16:35


Gissa om en av våra huvudroller är sjuk.

Japp, sjukhuset fick finbesök av en av våra huvudroller inatt, hon är riktigt sjuk och får inte göra annat än knarka alvedon och ligga på soffan.
Detta ledde till krismöte imorse efter att vi elever hade plågat oss igenom en NP-uppsats i engelska. Två alternativ;
1. Fixa ersättare

2. Ställa in


Ställa in kommer inte på tal, ikväll väntas det komma fler männsikor än igår och (för tillfället) imorgon. Vi fick skaffa en ersättare vilket inte var det lättaste kan jag tala om, det blev en lång diskution innan vi kom fram till vilken som kunde och framförallt ville ta över huvudrollen och sedan fick vi klippa och klistra lite med personens "riktiga" repliker som andra människor får hoppa in och ta.
Jag tror att det kommer gå bra ikväll i alla fall, men självklart blir det inte samma sak som innan.
Men jag och resten av klassen + våra lärare hoppas att sjuklingen kryar på sig!

Ni som planerar att komma och kolla på musikalen ikväll ska dock inte tro att det kommer gå åt helsike, för det kommer det inte, inhopparen kunde redan flera av replikerna och det kommer gå jättebra ikväll i alla fall! Så även om ni kommer och kollar idag eller imorgon så kan jag försäkra er om att ni inte kastar pengarna i sjön ;)


Nu har jag suttit vid datorn ett tag och nu är det nog dax för mig att gå ner och prova kläderna som har kommit från H&M! Vi ses kanske ikväll! Får se om ni känner igen mig ;)


Av Annie Johansen - 23 mars 2010 16:12


För er som läser denna bloggen men inte orkar klicka er till sölvesborgs hemsida där jag oxå bloggar för tillfället så kan jag berätta att jag i måndags var med i tidningen. Sydöstran för att vara mer korrekt och för närvarande är jag alltså lokalkändis. Ni kan kalla mig Sydöstran-Annie, eller varför inte Annie - lokalkändisen.

Artikeln hittar ni här

Av Annie Johansen - 23 mars 2010 15:35


Jag börjar bli liiite nervös och laddar genom att käka en massa kolor och lyssna på denna låten, som by the way, påminner lite om den där låten jag ville att ni skulle hjälpa mig att hitta. =)



Av Annie Johansen - 22 mars 2010 18:24


Igår var jag på dansaudition i Lund. Det var en upplevelse, en trevlig sådan. Från början var tanken att jag och två kompisar skulle ta tåget till Lund, sen ändrades dom planerna och det bestämdes att mamma skulle hänga med istället. Men så blev hon sjuk natten till söndag så då blev planerna ännu en gång ändrade och pappa fick följa med istället. Det är lite komiskt, förra gången jag och mamma skulle till Lund, vi skulle på öppet hus, det hade varit bestämt hur länge som helst men så var hon på fest kvällen innan och var jättebakis så vi struntade i det. Det är helt enkelt inte meningen att hon ska till Lund.
Vi kom fram till Lund och hittade till stadteatern där auditionen skulle hålla hus.
Först så gick jag fram och anmälde mig till närvarolistan, jag fick en nummerlapp som skulle sitta på magen hela dagen, Nr. 165, och så blev jag placerad i grupp 13. (Det var tre olika grupper, 11, 12 och 13, indelade efter erfarenhet i olika dansstilar).

Vi i grupp 13 började med Street, men innan det samlades alla sökande i en lokal och lyssnade när rektorn och någon lärare snackade.
Väl på Streeten hade vi först rättså kompliserad uppvärmning, sen började vi med själva dansen. Det var en kille som höll i den, en tjej i uppvärmningen, och dansen var Michael Jackson-inspirerad. På den lektionen kollade dom mycket på känslan för detaljer och känsla och så självklar hur stegen togs osv.
Lärarna som höll i lektionen satt även och gav poäng.


Efter den lektionen hade vi 15 min. paus för att byta om sen var det dax för Jazz/Modern dans. Den Moderna dansen var rättså flummig, men trevlig att dansa. Jazzen var skitrolig! Riktigt, riktigt rolig!
Såg ni Grease, den uppsättningen där Måns Zelmerlöw var med? Lärarinnan i Jazz var kvinnan som spelade Cha Cha och dansade tillsammans med Måns i danstävlingen i musikalen. Vi fick lära oss en del av dansen dom dansade och den var sjukt rolig!

Efter det, 15 min. paus och sen var det dax för balett.

Jag hade hoppats på att få mina förutfattade meningar krossade. Jag tycker inte illa om balett, jag gillar det, men mina förutfattade meningar om strikthet osv. Jag hade kanske hoppats på att det skulle vara en rolig och lite sprallig människa som helt oväntat hade balett som huvuddans.
Men nej, det var precis som man ser på film. Liten lokal med dålig belysning. I ena hörnet står ett gammalt slitet piano var vid en gammal pianist med uppsatt hår och glasögon sitter och spelar. De två lärarinnorna är rättså gammla, är smala som tändstickor och snackar bara engelska. Dessutom mumlar dom så när dom snackar och pianisten spelar samtidigt hör man knappt vad dom säger.
Där var en annan lärarinna oxå, men jag fattade inte riktigt vad hennes roll var i det hela, hon sa åt oss att lägga oss på golvet och sen kände hon på en...alltså ja...ni fattar.

I vilket fall så var det roligt även om det var lite läskigt, det var min livs första balettlektion.

Först började vi med enkla förstapositionen och sådär, vi hoppade, "dansade vals" på diagonalen, klappade i takt till musiken pianisten spelade för att kolla musikaliteten och så gjorde vi en läskig grej. Lärarinnorna kom och skulle se hur vig man var. Så man höll i stången, ställde sig i första position och sen tog hon upp benet så lång det bara gick. Hon gjorde framåt, åt sidan och bakåt och bakåt är anledningen till min sjuka träningsverk i ryggen som jag har idag.
Jag har ont i hela ryggen, annars brukar man kanske bara ha någonstans, men jag har verkligen från nacken och ner till svanken.


Efter baletten var det slut och alla fick gå hem. Vi kommer att få poängen skickade till oss i påsk någon gång. Spännande! =)
Nu ska jag skriva inlägget på sölvesborgs hemsida och sen ska jag duscheliduscha!


Av Annie Johansen - 20 mars 2010 13:27


Hej mina fina läsare! Jag har en massa att göra idag, skriva blogginlägg är inte en av dom sakerna men jag fastnade vi hitta.se (gatubilderna) och så tänkte jag kika in här och se hur ni mår.
Jag måste ta sönder ett par tights till musikalen och rota fram mammas svartvita kappa sen måste jag gå till H och lägga en sak i hennes brevlåda som hon ska ha med sig till en i klassen imorgon. Alla i klassen ska repa musikal imorgon förutom jag och någon till. Jag ska på audition.
Jag måste bädda rent min säng, städa på rummet och dammsuga om jag hinner och orkar. Jag ska måla naglarna, packa saker tills imorgon och det leder oss till nästa sak jag måste göra, nämligen fixa fram nycklar till logen i skolan. Jag har nämligen glömt mina dansskor där, inte bra och inte smart gjort av Annie.
Men det är inte varje söndag man ska på dansaudition i Lund, det är lixom ingen vana att behöva ha dansskorna hemma en helg.

Imorse när jag vaknade trodde jag att klockan var skitmycket. Jag steg upp och gick på toaletten, när allt var gjort möttes jag av att toapappret var slut så brodern fick springa och hämta nytt ;) Jag satt mig sedan i soffan, kollade på klockan och såg att den var 08.18 Jaja, är man utvilad så är man...

Duschade gjorde jag och sen åt jag frukost, ja ni vet, allt det vanliga. Sen stack jag och mamma till Lions. Jag hittade en skjorta som ska tvättas två gånger innan användning. Den är har lixom varit nära någon annans kropp...kan inte fatta hur man kan köpa en morgonrock eller liknande Second Hand...usch. Läs mer om min second hand-fobi här.

Vi drog vidare till en annan loppis men där fanns det inget som föll mig i smaken. Någon som har en svart slips? Helsvart? Om ni har det så skulle jag vara väldigt tacksam om jag kunde få låna den inför musikalen.

Just det! Jag måste göra en dans idag med! Nej shit, nog bäst att jag lägger på ett kol, det skulle vara väldigt skönt att vara klar med alla måsten ikväll.


Och alla som läser detta och inte har lämnat in kaklapp(ar). Gör det NU. I min BREVLÅDA på min GATA.


Av Annie Johansen - 18 mars 2010 18:20


Jag är lite osäker på om länken jag gjorde i förra inlägget blev en länk, därför skriver jag adresserna istället.

www.ungisolvesborg.se eller www.solvesborg.se/ung (Det är samma sida)

Går ni till den sidan kommer ni till startsidan där mina inlägg ligger uppe.

Vill ni bara se mina inlägg så tror jag att ni kan gå in på:

www.solvesborg.se/7353

Ni kan ju prova =)

Det sista inlägget, det jag skrev idag blev inte publicerat på direkten då jag glömde fylla i en grej när jag skrev det men jag mejlade min skyddsling och hoppas att hon kan hjälpa mig! Nu måste jag gå på toa, sen ska jag göra en dans! Hade glömt det :-S Inte bra...

Skulle vilja sova lite oxå... Men det hinner jag nog inte. Dans halv åtta


Av Annie Johansen - 17 mars 2010 22:37


Hej allihopa!


Förlåt att jag är sen!


Bloggen kommer att vila litegranna, kag kommer att blogga på denna sidan ett litet tag, närmare bestämt denna veckan och nästa!


Ta en titt och fortsätt titta!


Godnatt!


Presentation

Mitt namn är Annie Johansen. Jag bor tillsammans med min familj i lilla Sölvesborg. På fritiden shoppar jag, dagdrömmer och dansar.
Här på bloggen skriver jag om allt mellan himmel och jord och jag hoppas att ni gilla't!

Omröstning

Bor du i Sölvesborg?
 Ja
 Nej

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Översättning


Ovido - Quiz & Flashcards