The Life of Annie

Alla inlägg under december 2009

Av Annie Johansen - 21 december 2009 21:54



Jag vaknade av att mamma och pappa kom inrusande på rummet och kröp ihop i sängen och pressade in mig i mitten. Och så väsnades de en massa, inget kul alls. Senare drog jag, pappa, mamma och mormor till IKEA. Härligt =)

Tanken var att jag skulle hitta en massa trevliga julpynt men så blev inte fallet. Jag är faktiskt riktigt besviken på IKEAs utbud av julsaker. Bara tråk.

Men jag lyckades hitta ett sött ljusfat, blockljus, galgar och glitteriglitter att hänga någonstans i rummet. Jag kom även på att vi har några fina fast oanvända julgranskulor som jag kan hänga upp i fiskelina någonstans.

Jag vet, det är lite sent att julpynta nu, men bättre sent än aldrig. Eller hur?

När vi körde hem svängde vi inom Maxi och där hittade jag en söt, röd och vitrutig julstrumpa med ett hjärta på. Den pryder just nu ena väggen i rummet =)


Det var inte så mycket folk på IKEA idag faktiskt. Rättså lungt. Eftersom vi hade pappa med oss så gick vi där bara i tre timmar. Personligt bästa ;) Det brukar ta mycket längre tid fast när pappa är med har man inte tid att stå och vela för man blir så stressad när han står och suckar och stampar med foten lite sådär lagom rastlöst. ;)


Mat: Kycklingfilé med pommes och bearnesås. Mums!


Vi hann inte ens komma hem innan Bromölla möbelaffär ringde till mamma och berättade att vår soffa hade anlänt. Mamma och pappa stack till Bromölla för att hämta den och de ringde in farfar till bärhjälp som vi visste skulle behövas.

Men idag hade vi sån tur att vi fick in allting genom ytterdörren, upp för trappan och in i tv-rummet. Ni skulle ha sett för något år sen när vi skulle ha in mamma och pappas nya säng. Den gick inte att få upp för trappan så den fick vi ta in genom min balkongdörr och det var nära att det inte heller gick. Men med lite aggressivitet och, ja, aggressivitet så fick vi in den i mamma och pappas enorma sovrum ;)

När alla soffbitar var på plats i tv-rummet så stack pappa för att lämna släpet och farmor och farfar stack hem. Jag hoppade in i duschen och när pappa sen kom hem kom även mammas gäster som hon väntade.

Medan jag och pappa var på ovanvåningen och slet för att få ihop den jävla soffan så satt de tanterna nere i köket och käkade pizza. Brodern han gjorde inte mycket, han hämtade skruvar någon gång. Fast å andra sidan hade han nog varit mest ivägen om han hade hjälpt till ;)


Men, som vanligt, efter många om och men och svordommar och framförallt suckar så fick vi ihop soffan och nu sitter jag här och myser i pyamas. Härligt. Den är helt enorm. Jag sitter i ena änden av soffan och får faktiskt skrika för att pappa ska höra mig på andra sidan. Det är sant.



Av Annie Johansen - 21 december 2009 10:06


Det finns bilder på min lilla hårförvandling som jag gjorde för några veckor sen.

Men innan jag ger er länken dit ska jag bara ta upp några punkter:

  • På första bilderna ser håret hemskt ut, jag vill bara berätta att jag hade haft en fläta i luggen, därav vågorna, och gått dit i duggregn. Just so you know ;)
  • På förvandlingsbilderna syns färgen kanske inte jättebra, det är mycket snyggare i verkligheten ;) Men ser ni skillnaden på hårkvaliteén?

Länk: Jenny´s

Av Annie Johansen - 20 december 2009 21:24


Före:

 

  

 

Efter:

 

  

Som vanligt gör den sig inte lika bra på bild ;)

 

  

När skärpan inte är riktigt på topp

 

Av Annie Johansen - 20 december 2009 21:00


Bilder på granens förvandling kommer senare, nu: Wallander - Skulden

Av Annie Johansen - 20 december 2009 20:17


Jag gillar snön, missuppfatta mig inte nu för guds skull, men när den plötsligt blir ett hinder för min trip till IKEA så är den inte lika uppskattad längre.

Men, nu har det i alla fall slutat snöa så det lutar åt att vi ska dit imorgon. Hoppas det inte börjar snöa igen bara. Hörde att det ska snöa tisdag-onsdag eller något sånt, det är trevlans =) Det blir en vit jul utan tvekan, undrar om man ska ta med sig termobrallerna på onsdag och torsdag så man kan leka i snön med kusinerna?


Söndagen har varit redigt slapp. Nästan läskigt slapp faktiskt ;)

Jag steg upp vid halv tio, åt frukost, sen fastnade jag framför Nyhetsmorgon på fyran så jag blev kvar där ett tag. Sen gick mamma ut och gick och köpte med sig hobbyfärg, vit, som jag ska använda till att måla några ramar som så småningom ska hängas upp på väggen ovanför sängen.

Det blev dock inte gjort idag. Det skulle ha blivit gjort, men så blev det inte ;)

Istället satt jag vid datorn på tok för länge och mycket, dammsög, dammade, slängde de döda blommorna som stått på soffbordet alldeles för länge och, ve och fasa, satt vid datorn lite till.

Vid 18.55 fick jag panik och fick springa från datorn upp till tv-rummet och sätta på tv:n i racerfat för att inte missa Project Runway. I pausen hämtade jag upp mat, fläskfilé med någon potatis-och-andra-rotfrukter-blandning. Gott =)


Just nu sitter jag och kollar på Anna Ankas julprogram och jag vet inte vad jag ska säga. Att hon är dum i huvudet är ju inget nytt, att hon är rättså underhållande är inte heller något nytt så det känns lite som "old news" lixom ;)

Läs följande med skånsk dialekt, reedig skåånsk dialeekt

"Asso de finns ingen snygg bruonett. Alla är såo jäävla fula. Visa maj ein enda snygg bruonett asso. Naj fy fan."

"Oh, ditta ser brao ut, här kan jao ha mycke siex"

 

Anna Anka är konstig och behöver hjälp. Stackars hennes barn...


OBS!

Jag beundrar tv3:s programledare som stått ut med henne i egen hög person.


Av Annie Johansen - 19 december 2009 19:59


Nu är granen klädd. Som vanlig så försökte brodern och pappa att sätta upp den guldiga stjärnan + röda och silvriga kulor. *Suck*

Bilder kommer imorgon!


Ishockeyn gick bra. SIK kom tvåa i gruppen och ska spela final i Karlskrona i feb-mars.

Nu ska vi minsann ta och sätta oss vid tv:n, äta glass och kolla på en bra julfilm!



Ps.Det känns som om dagarna är jättelånga! Det känns som om de varar i evigheter.


Av Annie Johansen - 19 december 2009 12:24


Har ni sett all snö eller?

Det är ju helt sjukt! Fattar ni vad länge sen det var sen vi hade så här mycket snö innan julafton? Det är helt underbart! Nu har det slutat snöa för stunden men förhoppningsvis fortsätter det senare =)


Hittills idag har jag hunnit med att filma en hockeymatch. Det är DM för 97:or uppe i ishallen idag. Jag har två matcher kvar att filma, nästa är halv två.

Direkt efter matchen stack vi hem med bilen, vi bestämde oss för att det är bättre att den blir igensnöad hemma än utanför ishallen. Jag la kameran på laddning och sen gick jag och mamma till stan. På konsum hämtade vi ut lite paket och köpte lättuggad mat till mig. Och så glass till ikväll =)

Det är jättemånga bra filmer på femman idag föresten. Typiskt när jag är upptagen med DM men det kan ju vara trevligt för er att veta att Grinchen, Schrek special, Schrek 2 och Happy Feet går ikväll. Jag har inte sett Happy Feet, är den bra? Jag kommer nog ändå inte hinna hem tills dess...


I stan gick jag även de där julklappsärendena åt halva släkten. Pappa hade inga kontanter så jag fick hans kort och blev tillsagd att ta ut 500:-. Jag gick till banken, stoppade i kortet, skrev koden och summan och sen står det: "Koden fel på första försöket". Eller något sånt liknande. Då blev jag liiiiite stressad. Jag provade igen, jag kunde ju ha nuddat någon annan knapp. Men nej, det gick inte. Då katsade jag runt siffrorna och chansade och det blev rätt! Tack gode Gud.


Nu har jag precis ätit fiskgratäng och just nu sitter jag och lyssnar på The Baseballs. Har ni hört de innan? Det har inte jag, upptäckte de idag, men de är faktiskt rättså bra. De gör om populära låtar till lite mer Rock n´roll/Elvis stil. Här kommer ett litet smakprov:




Om ni är sugna på mer så sök på Spotify eller Youtube!

Nu är det nog bäst att jag slutar skriva för snart kommer jag väl stöta till datorn och så ballar mammas mobil ur. Den går inte att ladda ordentligt så jag tänkte försöka med att ladda den genom datorn, bara det att den jäklas lika mycket här. Så just nu har jag byggt upp något tornliknande runt/på boken för att den inte ska röra sig. ;)


Av Annie Johansen - 18 december 2009 18:50


Jisses! Efter flera timmars singstar-sjungande så kan jag knappt prata! Tur att pappa och brodern inte är så mycket för att göra just det ;)


I skolan hade vi julavslutning. Musikklasserna 6-9 framförde två föreställningar med goa jullåtar. Mitt solo gick okej, bättre för varje gång, as usual ;)

H:s solo gick oxå bra. =)

Men det finns en sak jag inte förstår och det är hur svårt det kan vara att stå still? Och även om vi redan hört rektorns tal en gång så betyder inte det att vi kan börja viska och hänga på varandra för det. Det är tråkigt med uttråkade människor, klarar man inte av att stå upp och hålla käften när man ska göra det så ska man inte gå i musikklass.


Efteråt samlades hela klassen + klassföreståndarna i sal 27. Jag och M fick medalj för vår toppplasering på orienteringen och E fick en för tredjeplats i Bokelundsloppet. Efter det drog vi färdigt chokladkalendern och sen fick vi äntligen våra betyg. Jag fick MVG i tyska och slöjd! Jag har 8 MVG:n, Jihoo =)


Jag är lite hungrig och sugen på något gott men det finns inte så mycket som går att tuggas just nu. Det är så satans tråkigt! Jag vill att det ska sluta göra ont!

Men jag ska gå ner i köket och se om jag hittar något, annars får pappa gå ner till Ica =) Det är han skyldig mig.


Presentation

Mitt namn är Annie Johansen. Jag bor tillsammans med min familj i lilla Sölvesborg. På fritiden shoppar jag, dagdrömmer och dansar.
Här på bloggen skriver jag om allt mellan himmel och jord och jag hoppas att ni gilla't!

Omröstning

Bor du i Sölvesborg?
 Ja
 Nej

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Översättning


Ovido - Quiz & Flashcards