The Life of Annie

Alla inlägg under januari 2010

Av Annie Johansen - 12 januari 2010 20:19


Gissa vad som hände för tio minuter sen...



Japp, strömmen gick. Haha, det problemet förföljer oss. Har inte en aning om varför dock, men det var säkert inget allvarligt.


F.ö har jag nu plockat undan alla julsaker på mitt rum. Ena stjärnan är oxå nertagen, den andra får jag inte ner, då måste jag hämta en stol och det är väldigt jobbigt. Känner att min hälsa inte klarar av det just nu lixom...

Det känns skönt men tomt på samma gång. Skönt eftersom att jag är väldigt trött på vintern och julen just nu, bort med snön! Det känns jobbigt oxå för nu när jag tar bort allt så ändrar jag om med allt jag hade uppe innan. Något som stod i fönstret innan står nu på soffbordet osv. och på något sätt så har jag en massa fläckar där det gapar tomt och då måste jag ju köpa nya saker! Både jobbigt och roligt. Jobbigt för att jag har bestämt mig för att spara det mesta av pengarna som är i min ägo just nu och jobbigt för att jag, utöver de kostnaderna har räknat ihop allt "vill-ha" i H&M katalogen. Bättre sent än aldrig.

1154:- blev det och jag kan inte beställa hem allt då vissa saker behöver provas. Men när jag väl tar mig i kragen och inhandlar det mesta av det så kommer det att försvinna 1154:- + lite till och det känns.

Fast snart är det ju dags för barnbidrag och då kan jag handla upp hela det och lägga undan alla julklappspengar så att jag inte råkar handla upp dom!


Andra dagen i skolan var det idag. Jag höll på att somna på de två första lektionerna. Det är hemskt när man känner att; Nej, jag kan verkligen inte hålla ögonen öppna. Men jag lyckades att ha ögonen stängda lite utan att somna.

Vi hade förintelseblablabla de två första. Och det i sig är intressant, men det vi gör om det är tråkigt, eller förlåt, inte riktigt lika intressant.


Till mat var det fisk, potatis, sås och morötter. MUMS! På idrotten hade vi olika styrketräningsstationer, det var kul. Efteråt hade vi avslappningsövningar eller något liknande.

På matten började vi räkna procent och på musiken efteråt fick vi manuset till musikalen!

Jag, M och H började genast öva på våra repliker. Vi ska bryta rättså kraftigt, egentligen på italienska, men vi har snarare hittat på egna brytningar ;) Men dte ska nog gå bra.


Nu ska jag kolla på Bygglov och efter det börjar So you think you can dance.

 

 

Av Annie Johansen - 11 januari 2010 18:51


Började klockan 08.00 idag med klassamling. Efter det, slöjd och när det var över så började vi med vårt förintelsetema. So-läraren pratade i en timme om lite bakgrundsfakta som man var tvungen att veta för att fatta filmen vi senare skulle se. Innan filmen började åt vi ungspannkaka =( Blööö

Filmen var, helt okej. Den blev bättre mot slutet, eller så var det så att den var bra hela tiden men det var inte förns i slutet man kunde höra sig själv tänka pga att vissa hade svårt att sitta stilla och vara tysta. Varför kasta runt bullar och pennor ect.? Varför inte bara sitta stilla. Och är nu filmen så himla tråkig så kan man väl passa på å' sova, eller spela spel på mobilen. Men egentligen borde man försöka gilla filmen för de som inte lyssnar är för det mesta de som behöver fatta budskapet.

Jag är trött idag.


Efter skolan stack jag och H ner till stan. Hon skulle köpa byxor och när vi ändå var nere i stan och gick förbi SchackMatt så kunde vi ju lika gärna gå in. Jag hittade en kavaj, svart i vad heter det...swetshirt-tyg? "Tröjtyg" kan vi kalla det. Skitcool, bra eftersom jag letat efter en lite mindre "dressad" kavaj.

Den enda lilla nackdelen är att det är fejkat foder i den. Den har ett randigt foder, en liten tygremsa i slutet av ärmarna men i resten av kavajen finns det inget foder ;) Lite snålt


Den senaste timmen har jag suttit fast vid datorn, jag fastnade på en sida med en massa bilder från Danskompaniets show. Hittade en där jag var i fokus och märkte att man kan köpa bilderna. Men i fullversion på datorn kostar 250:-. Värt det?

www.alex-foto.se


Nu måste jag måla naglarna innan jag, klockan 20.00 ska se om jag kan komma in i 90210 som jag inte har sett på ett tag.


Av Annie Johansen - 10 januari 2010 22:39


Gud vad skönt att vara hemma! Efter att ha suttit i bilen i ungefär nio timmar har jag rättså ont i ändan kan jag säga.

Tidigt imorse, vid sex när pappa gick upp så skulle han på toa, då märkte han att strömmen hade gått. Fläkten hade satt på sig själv mitt i natten och slagit ut all ström i lägenheten. Antingen spökar det i den lägenheten i och med att DVD:n sätts på av sig själv hela tiden eller så har elektrikern gjort någon rejäl felkoppling!


När vi kom hem så packade vi upp lite och sen tog jag en underbart skön dusch och tittade på Project Runway. Just nu tittar jag på Johan Falk på tv4. Varför är de alltid tvungna att pressa in nyheter och åttatusen reklamer i varje film de har? Det är så tråkigt! Jag vill sova så att jag kan ta mig ur sängen imorgon. Fast även om jag somnar tidigt så ser det inte så ljust ut på den fronten. Jag kommer vara DÖD.

Men vi börjar i alla fall med slöjd och det är ju härligt =)

 

Av Annie Johansen - 9 januari 2010 18:46


Nu är det inte länge till, snart är vi hemma. Skönt för jag har lite hemlängtan ;)

Jag tycker att det ska bli skönt att komma hem men så fort jag tänker på att skolan börjar på måndag så får jag en såndär obehaglig känsla i magen. Lite ångest...Det kommer bli så mycket i skolan denna terminen. Dels är det alla nationella prov som ska göras och så har vi ju en musikal som ska fixas och showas och så dessutom ska man lyckas ha kvar betygen. Såvida man inte höjer dom. Lite press är det allt. Hade kanske varit bättre om lärarna hade väntat med MVG:na i alla fall. Man vill så gärna ha dom men när man väl har det så är det bara jobbigt att ha kvar dom.


Men så kommer det ju hända en massa andra roliga saker denna terminen oxå. Musikalen kommer säkert bli rolig även om jag kommer vara sjukligt nervös inför showerna, hela klassen ska åka på en, förhoppningsvis oförglömlig, skolresa, förhoppningsvis väntar en massa trevliga resultat på prov, nationella lixom "vanliga" och så har vi ju avslutningsmiddag och avslutning i slutet av terminen.

Ja just det, och så är det ju det där med gymnasievalet oxå. Men jag tror jag har bestämt mig, jag är 90% bestämd ;) Det blir nog några samtal med syon innan det känns 100%.


Nu ska jag fortsätta packa och sen väntar lite läsning och tv-tittande!


Av Annie Johansen - 8 januari 2010 19:15


Blööö vad mätt jag är! Mamma glömde ta upp mat ur frysen idag så hon fick ställa sig och göra pannkakor och nu är jag så mätt att jag tror jag spricker snart! Pannkakor med jordgubssylt och vaniljglass, mums!

Idag drog vi ut på en miniutflykt. Vi begav oss bortåt, mot Gustavsbacken och Våffelstugan och där borta. Dock gick den mesta av tiden till liftköer. Det var sjukt mycket folk där borta! Synd i.o.m att Gustav är min favorit ;)

Efter att ha åkt ett tag så var vi kalla så vi gick in i Våffelstugan för att värma oss och frossa våfflor. Men det var fullt där så vi begav oss till ett Café ist och där åt vi redig husmanskost. Spagetti och köttfärssås och lasagne med underbart god sallad. Blev jättemätt då oxå ;)


Jag ramlade en gång idag. Sammanlagt för veckan = 2 ggr.


Just nu sitter jag i soffan tillsammans med resten av familjen. Jag sitter vid datorn medan resten kollar på Cops. Tråkigt, bara en massa knarkare hela tiden. Inga biljakter då långt ögat når.

Det eldas för fullt i braskaminen och det gör att det är jäkligt varmt här just nu! Men jag ska inte klaga, hellre det än -30 + blåst!

Imorgon ska det bli varmare. -15 såg jag på nyheterna imorse.


Nu ska mamma få kolla alla statusar på Facebook!


Av Annie Johansen - 7 januari 2010 18:14


Idag var det inget roligt att åka. Det var kallt och jag vet inte, det var helt enkelt inte på min sida idag...

Jag och mamma inledde med en backe och sen satt vi oss på MC och käkade kanelbulle och chokladmuffin med mjölk. Mycket trevligare.

Fast denna händelsen har vi inte informerat pappa och brodern om, de mår nog bättre av att inte veta det. Och vi tänker absolut inte berätta det när vi för en gång skull, om än med lite dåligt samvete, kom in efter de. De trodde vi hade åkt hela tiden ;) Hihi


Men som sagt var, de mår bättre av att inget veta.

Annars idag har jag läst och läst och läst. Jag måste ju läsa ut svenskaboken så att jag, när jag kommer hem, kan sätta mig och snabbläsa den och göra anteckningar osv. Den är väldigt bra, även om man måste läsa om vissa meningar några gånger. Fast jag måste säga att jag nog ångrar det där jag sa om att jag vill prata som vi pratade innan, förr i tiden. Det känns lite stelt. Alltihop. En sån sak som att man vi matbordet kan föreslå att alla som sitter vis bordet ska ta en liten "promenad" bort till fönstret och beundra utsikten...Och alla samtal känns oxå lite spända och "falska".

Men det kanske är mig det är något fel på. Jag betvivlar visserligen det, men, man vet ju aldrig.


Jag hade en tanke på att köpa en cool mössa här i någon skrikig färg men när mamma så vuxet frågade mig om jag verkligen tänker använda den hemma och jag svarade att nej, den kommer bara användas här så förstod jag att jag nog ska strunta i det.

Till nästa år ska jag införskaffa en ny skidjacka så då kan jag lika gärna köpa en mössa oxå =)



Av Annie Johansen - 6 januari 2010 18:28


Kommentar till Isfransar och falskt alarm
Du svarar aldrig på dina kommentarer va? din fisk ;-) Så jag tänker skriva tills du svarar! ha ha ha! Har ni det bra? Fryser häcken av er? det får vi inte hoppas. För hur skulle det se ut? att inte ha en rrrrrrrrrrrrrrumpa? Ha ha ha! inte kul .. Svara nu din firredirrelirremirrepirrekirrrestirre:D pussssss

                                                  
                              av H

 

De har inte kunnat identifiera hennes bokstavskombination ännu...



Av Annie Johansen - 6 januari 2010 18:10


Ja, idag hade vi strömavbrott. Allt blev mörkt när mamma stod och tillagade soppa innan idag. Pappa tog ut sin aggression på skåpet där alla säkringar finns och medans han gjorde det försökte mamma stänga av fläkten. När vi lyckades stänga av den så kom strömmen tillbaka så nu vågar vi inte använda den mer ;)


Det är kallt, jag måste duscha så att jag får lite värme i kroppen.


Det var rättså härligt väder idag. Inte lika kallt som gårdagen och solen sken. Jag och mamma skulle ta oss bort till backarna som vi brukade hålla till vid förrförra året när vi var här. Vi tog oss dit, åkte backarna några gånger och sen skulle vi ta oss tillbaka. Men vi tog fel transportsträcka och kom fram till en backe som vi inte förväntade oss att komma fram till. Mamma fick ta fram den lilla kartan vi hade med oss och kunde konstatera att backen var röd och skulle vi fortsätta på den så skulle vi få åka slutet på en svart innan vi kom till en lift som skulle ta oss till toppen.

Ja, det där med backarnas färger tyckte inte jag var några problem. Hur svårt kan det vara att ta sig nerför slutet på en svart backe? Men att ta en lift till toppen, nej, jag kände inte för att förfrysa.

Så vi fick staka oss tillbaka till backarna vi nyss åkt i, åka nerför en halv backe och sen ta en transportsträcka som gick brant uppåt. Japp, vi fick ta av oss skidorna och gå hela vägen. Ingen höjdare, fast vi blev rättså varma =)


För ett tag sen kom vi in efter att ha gått en runda. Ja, har ni läst föregående inlägg så förstår ni nog hur mycket jag uppskattade det.

Mamma och pappa tänker mycket och bra, men ibland undrar man om de tänker över huvud taget. Så satans kallt...brrr


Nej nu ska jag hoppa in i duschen. Imorgon väntas det inte bli något vackert väder så jag får se hur länge jag klarar mig uppe i backen. Det är inget roligt att åka om det snöar och blåder och är skitkallt...

Men pappa kommer säkert lyckas tvinga ut mig i alla fall, ni förstår att "han" har ju betalat dyra pengar för liftkorten ;)


Presentation

Mitt namn är Annie Johansen. Jag bor tillsammans med min familj i lilla Sölvesborg. På fritiden shoppar jag, dagdrömmer och dansar.
Här på bloggen skriver jag om allt mellan himmel och jord och jag hoppas att ni gilla't!

Omröstning

Bor du i Sölvesborg?
 Ja
 Nej

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Översättning


Ovido - Quiz & Flashcards