The Life of Annie

Alla inlägg under november 2008

Av Annie Johansen - 20 november 2008 19:01


Hej!


Idag är det ännu en torsdag med en mysig morgon med slöjd och en underbar dag utan no och so.


Vi hade musikprov idag. Jag tror att det gick bra för mej, faktiskt =)

Vi fick se resultaten på matteprovet idag! Jag hade 19/20 rätt på A-delen och 14/20(?) 17(?) på B-delen = 33 p. = VG =) 


Jaja, på tyskan hade vi läxförhör, gick nog bra. På svenskan skrev jag vidare på kapitlet och på engelskan lyssnade vi på någon berättelse om en tjej som börjar knarka.


Det finns inte mycket mer och säga, jag är tråkig idag =)


Dagens Outfit:

Tunika Mammas

Skärp Second Hand



Av Annie Johansen - 19 november 2008 16:33


Hallojsan!


Idag hade vi två dubbelpass. Ett i svenska direkt på morgonen och ett i so sista lektionen. På svenskan började jag skriva mitt sista kapitel av "Tonårsboken" som vi håller på med just nu, men jag blev inte riktigt nöjd så jag skriver nog om det...

Vi hade svenska"provet" idag! Jag hade VG+. =)


Well, well på so:n skulle vi välja någonting mellan år 500-1500 att skriva värsta uppsatsen om. Jag valde att skriva om Saladin. Saladin var en man som jag har hört mycket om i många filmer, jag vet inte riktigt vem han är och just därför valde jag att skriva om honom. Trevlans =) Maja har ett dilemma, hon väljer mellan Robin Hood och "Hur städerna var uppbyggda". Issaw har "Allt blod i Stockholm" och Tilda har Digerdöden. =)


Ja just det! På no:n idag gjorde vi en labiration. Kort och, som Daniel (nolärare och kf) alltid säger "väldigt förenklat", så hade vi en liten glas"flaska" som vi hade lite konstigt vatten i ,kalkvatten tror jag, och sen så sprutade Daniel in en massa gasol i glas"flaskan" och sen tände vi en tändsticka och då började det brinna i flaskan och sen skulle vi skaka på flaskan så att vattnet blev grumligt.

Iaf, så funkade det inte första gången alla gjorde det så då sa Daniel till Hampe att han skulle komma fram och prova igen. Hampe gick fram, Daniel sprutade gasol i flaskan, Hampe tände en tändsticka (ett direktiv från Daniel) och i typ 30 hundradelssekunder så brann det på bänken framför Daniel, på Daniels armar och lite i Hampes hår. Hihi =) Alla var helt chockade inte minst Hampe som inte gjorde ett ljud ifrån sig utan bara stod där.

Vi fick svära att det aldrig skulle lämna no-salen, men jag har redan sagt det till mamma, pappa, brodern, farmor, farfar, mina nästkusiner i Småland och en tant  jag träffade på stan så då kan jag lika gärna berätta det för er oxå.


Dagens Outfit:

Kofta Only

Svart linne Josefssons

Väska H&M



Av Annie Johansen - 18 november 2008 16:39


Hejsan alla glada!


Idag var jag deprimerad och sur de två första lektionerna men efter att ha kollat på en uppmuntrande föreställning av några elever från Estetiska, estatiska, elastiska (hehe) programmet i Karlshamn så blev jag på betydligt bättre humör. Så bra att jag hade roligtidrottslektionen. I och för sig så var det skridskor idag, för sista gången =(, och skridskor är alltid kuligt. =)


Jag har en massa läxor jag måste öva på. Jag har svenska"prov" imorgon och jag har slängt två blickar på pappret, bokstavligt. Jag har musikprov på torsdag och jag har läst igenom pappret en gång. Jag har tyska och engelska glosor + text i engelskan och jag har inte gjort något av det...

Det är ju sååå trååkigt!!! Bara jag tänker på svenskapappret som ligger uppe på soffbordet efter ett totalt misslyckat försök att läsa det igår kväll så börjar jag andas snabbare och kallsvettas. Musiken är inte så tråkig att läsa, men jag kan faktiskt nästan allt, allt utom intervall. För er som inte vet vad intervall är så kan jag säga välkommen till klubben. Det är något med siffror, namn(sekund,kvint, något på t), och så är det ju då noter. Det man ska kunna är att höra t.ex om du spelar ett C (primär... eller det kanske inte heter så föresten.... skitsamma) och så spelar du ett D (jag märker att dethär inte blir så svårt, men jag kan inte namnen på de andra, sekund), så ska du höra intervallen. Och då hör ju alla som är musikaliska att det är en sekund. Varför? Inte en jävla aning.

Carola sa att hon skulle gå igenom det imorgon. Jag tror inte jag kommer fatta.


Dagens Outfit:

Vit topp H&M

Svart kofta Ellos



Av Annie Johansen - 17 november 2008 20:02


Halleo!


Idag var det luciaträning. Jag ska inte vara med. Jag tycker det är tråkigt.

Det var tillräckligt många där ändå, 140 st. tror jag det var som ville vara med. Vissa får inte vara med :P Jag tror David och Carola (musiklärare) ska "rösta ut" några, typ 60(heh).

När alla andra i skolan var på luciaträning var jag med Lodis och Lukas. Vi satt och snackade om gamla bilar som de hade tagit kort på. När jag kom fram till de och satt mej satt de och beundrade en bild på något som jag såg som krusiduller och rost. När jag frågade vad det var så tittade båda på mej precis som om jag hade frågat vad de vill bli när de blir stora (ni ser det framför er?) och Lodis sa kort: "En motor".

Jag: "Jaha, är det en motor. Den ser lite rostig ut."

Lodis: "Det är ....." (Jag lyssnade ej på vad han sa, jag sa det bara för att retas).

Jag: "Okej."

Det går en stund, sen visar Lodis mej en bild på instrumentbrädan och säger: "Visst är den fin."

Jag: "Vad?"

Lodis: "Instrumentbrädan".

Jag: "Det finns ju ingen radio." (Vad är en instrumentbräda utan radio?)

Lodis och Lukas: "SUCK"

Lodis: "Det är såhär en riktig instrumentbräda ska se ut."

Sedan visar han mej en bild på ett H.

Lodis: "Det här är nostalgi/nostalgiskt"

Jag vill inte verka allt för dum och säger därför: "Mmm" Gör lite större ögon och ser imponerad ut.

Lodis: "Det var när de bytte till högertrafik". (Han tittade inte på mej när han sa detta, han sa det mest ut i luften, så jag tror att mitt försök att se intresserad och imponerad ut funkade.)


Jaja, i vilket fall som helst så var vi inte så många i början på hemkunskapen idag, bara jag, Lukas och Johan. Jag skulle koka potatis och jag trodde att Gunilla (Hemkunskapslärare) hade hällt i vatten och satt på plattan så jag skalade bara potatisen, skivade den osv. Sen märkte jag att plattan inte var på så jag satt på den. Några sekunder senare (typ 30s.) kom Gunilla och sa: "Kokar det här?" och lyfte samtidigt på locket till kastrullen.

"Du har ju inget vatten!"

                                               Hehe....


Dagens Outfit:

Vitt linne H&M

Svart kavaj Vero Moda

Svarta jeans JC

Svarta pumps med detaljer Skopunkten

Halsband Mammas



  

Av Annie Johansen - 16 november 2008 18:06


Hejsan Svejsan!


Jag kom för en stund sedan hem från ettårskalaset i Bromölla =)

Kusinerna fyller år =D Alldeles nyss klickade jag hem en skinnjacka från ellos, ni vet, den jag har skrivit om innan. Med rabatt och frakt blev det 640.50:- Inte så farligt. =)


Igår var det ju hockey i Helsingborg. Sik vann med 3-1!

Vi kom hem vid 16.00, var hemma till ungefär 18.30, under den tiden hann jag svida om och titta på The Hills, sen stack vi till familjen Knese som bjöd på middag.

Jag ska inte säga hur många vinflaskor det stod på diskbänken när vi gick hemåt. =)


Nu när jag har klickat hem det jag letade efter så är jag genast ute efter något nytt, nämligen en mörk/denim blå "vippig" kjol. Hajjar ni? Ungefär som på bilden som kommer här nedan. =)


Dagens Outfit:

Grå kofta H&M 

Vitt linne H&M

Beige kjol Only



Av Annie Johansen - 14 november 2008 19:05


Halleo!


Idag var det en regnig fredag.

Började dagen med No, vi fick reda på betygen på provet. Jag fick VG, fyra poäng "fel" eller vad man säger :P Helt ok.

Sedan rullade det vidare med engelska och so. På so:n gjorde vi prov om kommunen. Jag tror det gick rättså bra. Fast.....jo, det gick nog bra =)

Efter so:n följde idrottslektion, innebandy. Det hade kunnat vara roligt om alla hade haft kontroll över sina klubber men icke. Alla svänger med de hur som helst och ingen passar utan om man får bollen bara tjongar man iväg den och hoppas att den kommer till en i sitt eget lag. (Det gör jag oxå, så att det inte låter som att jag är helt felfri) =)


Sedan följde en håltimme och en förvånansvärt lugn matte lektion. Visst, det pratades men inte lika mycket som det brukar. =)


Jaha, jaha. Imorgon blir det en trip till Helsingborg och vovven ska vakta huset. Dock inte för att shoppa utan för att kolla på hockey (Sölvesborgs -97:or) =)

Jag och pappa förhandlade om vad jag ska få för lön för att jag filmar alla deras matcher så att pappa sedan kan sitta och leka vid datorn då han klipper ihop höjdpunkterna och gör det till en film som han sedan säljer. =)

Mitt första förslag var 50-100. 50 för hemmamatcher och 100 för bortamatcher. (Mer för bortamatcherna just för att jag spenderar en hel dag åt det, i stället för att stanna hemma och glo på tv).

Men det gick min far ej med på. Han sa att han kunde tänka sig hm... vad var det nu....jag tror det var 25-50 han började med, sen bollade det mellan 40-60, 20-60. Sedan kom jag med förslaget 30-70. Men det gick ju inte för sej! Då hotade jag med att jag inte ska filma imorgon när pappa ska ut i skogen och titta på träd. Tror de kallar det jaga....eller något, men nu när jag sitter här och skriver så tycker jag mig höra att stirrandet på träd har blivit inställt. Menmen, vi har ju redan bestämmt lönen så det är ju lungt.

Det blev bra i alla fall, jag tjänade 200:- på ungefär fem minuter.


Nu sitter resten av familjen och tjatar om en gemensam och trevlig middag så jag måste dra mig mot köket.


Dagens Outfit:

Vit linne Vila

Rosa kofta Lindex

Jeans Vero Moda


Ps. Till den som kommenterade att jag var tjock. Förmodligen är du både ful, fet och finnig och är i behov av glasögon. Ds


Av Annie Johansen - 13 november 2008 17:11


Hejsan!


Jag älskar att börja dagen med 2 h lång syslöjdslektion. Det är så mysigt och trevligt när alla sitter och pratar med varandra. =)


Idag slapp vi matten för vi hade klassråd.

Issaw kom med det braiga förslaget: Skoluniform   Jag röstade för =)

Jag kom med det braiga förslaget att sexor och sjuor ska ha jouren i stället för sjuor och åttor. Många (alla) röstade för.

Men det är elevrådet som ska bestämma så vi får väl se hur det blir. =)


Idag var det en sådan underbar dag när vi varken hade so eller no.

Perfect =D

På svenskan var jag, Maja och Issaw sjukt flummiga. Jag har inte en aning om vad vi skrattade åt men det var troligtvis inte särskilt kul.


Dagens Outfit:

Svart linne H&M

Svart blus H&M

Jeanskjol Vero Moda

Svarta overknee H&M



Av Annie Johansen - 12 november 2008 17:10


Hej!


Idag hade jag en snubbeldag.

Jag tror att det började på tyskan. Jag skulle bara gå till min plats och när jag tar en inte allt för häftig u-sväng så ramlar jag nästan på sjärten :P

Andra tillfället var i matsalen. På min väg till matkön, typ 2 meter från dörren, halkar jag nästan. Inte så att det syns men jag känner lixom att jag håller på att tappa kontrollen över min kropp. =O

Tredje tillfället var inte något tillfälle igentligen. Jag gick på min väg mot skåpen förbi ett godispapper av något slag och tackade till Gud att jag inte hade råkat gå på det och halkat.

Fjärde tillfället var på So:n. Jag skulle nämligen ställa tillbaka bänken som jag hade flyttat, Issaw tog min plats, och när jag flyttar bänken trillar stolen ner. Du förstår att vi "hänger" stolen under bänken. Jo, stolen trillar och jag får damp så jag tar tag i bänken och ska bära den i stället och när jag kliver över stolen ramlar jag nästan framlänges. Tänk vad hemskt det skulle bli! Jag hade slagit hela facet i bänkkanten!    Usch.

Carl var snäll och plockade upp stolen åt mej =) :P


Dagens Outfit:

Vit stickad polo Mormors garderob

Skärp Secondhand

Jeans H&M                             Dock inget ni ser på bilden.



Presentation

Mitt namn är Annie Johansen. Jag bor tillsammans med min familj i lilla Sölvesborg. På fritiden shoppar jag, dagdrömmer och dansar.
Här på bloggen skriver jag om allt mellan himmel och jord och jag hoppas att ni gilla't!

Omröstning

Bor du i Sölvesborg?
 Ja
 Nej

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Översättning


Ovido - Quiz & Flashcards